HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

NIEUW! Column Permanente Make-Up

Permanente Make-up is tegenwoordig niet meer weg te denken. De consument, onze klanten, vinden het steeds normaler om even hun wenkbrauwen mooi te laten maken of eyeliners en lippen te laten zetten. PMU is echt gestandaardiseerd. Je kan het nu bijna overal laten doen bijvoorbeeld bij schoonheidssalon, kappers, stylisten, pedicures en wellnesscentra’s. Vroeger had permanente make-up nog echt het imago van: niet natuurlijk, nep en vond men het vaak ordinair hoe PMU werd gezet. Dat is inmiddels wel anders.

Toen ik ruim 10 jaar geleden startte met het leren van PMU, wilde ik het al anders doen: natuurlijker en met echte haartjes. Ik twijfelde enorm om het te leren, juist om het imago dat PMU had. Ik had op dat moment een grote kliniek in IJsselstein en was volop bezig met huidverbetering, laser, IPL en Microdermabrasie peelingen, wat toen juist populaire behandelingen waren. PMU was nog echt een ding waar weinig salons zich mee bezig hielden.
Toch was er vanuit de consument een steeds groter wordende vraag. Dit merkte ik ook aan mijn klantenkring in die periode. Er was in die tijd weinig scholing aanbod en ook werd je toen gewoon aangeleerd PMU te zetten met een 3-punts naald om wenkbrauwen gewoon ‘in te kleuren’. Mijn examen model was meteen de laatste klant die ik zo heb behandeld (toen nog verplicht!). Na het ANBOS examen en het behalen van mijn specialisatie PMU, ben ik gaan doorscholen via Masterclasses en heb mij ook door internationale PMU Artiesten laten trainen en inspireren: Japan, China en Rusland liepen al ver vooruit op dit gebied.

Tegenwoordig zijn er enorme sprongen gemaakt met dit vak. PMU naalden, machines en technieken zijn enorm vooruit gegaan. Je kan als specialist aan betere materialen komen die de juiste resultaten geven. Mits je een goede basis hebt meegekregen om dit mooie vak uit te oefenen. Ik werk nu ruim 20 jaar in de beautybranche en heb veel ervaring opgebouwd op het gebied van huidverbetering, specialisaties en PMU. Deze ervaringen heb ik opgedaan in de grote instituten die ik heb gerund met een groot team. Ik weet dus als geen ander hoe je je bedrijf moet runnen, omzet moet maken en op de kosten moet letten. In 2014 introduceerde ik de Microblading techniek en werd mijn kliniek de grootste PMU aanbieder in Nederland. Wij deden ruim 200 PMU-behandelingen per maand. Bekende Nederlanders kwamen bij ons, Youtubers bezochten mij en filmden deze behandelingen waardoor deze nog eens 500.000 keer werden bekeken. Deze bekendheid dwong mij tot de stap om een opleidingsinstituut te starter die andere ondernemers de fijne kneepjes van het vak zou leren. Ik werd letterlijk gevraagd of ik ook lessen wilde geven. Vanaf 2017 was de Langmair Academy een feit.

PERMANENTE MAKE – UP IS EEN OMZETMAKER MET HOGE MARGES
Permanente make-up is een omzetmaker waarbij je echt grote marges hebt en dus meer winst kunt behalen. Daarnaast brengt PMU veel klanten in je zaak, die ook nog eens geregeld terugkomen en veel nieuwe klanten meebrengen. Allemaal kansen om je zaak uit te breiden. Je bent dus bijna gek als ondernemer als je dit niet in je bedrijf implementeert. Veel salons besteden mijns inziens te veel tijd in behandelingen die weinig omzet maken, veel tijd kosten en nauwelijks marges geven. Vaak doen deze specialisten dit omdat het hun passie is, maar ze er niet zakelijk naar kijken. Je moet goed kijken naar je kostprijs en wat levert het op? Dat moet in balans zijn om gezond te ondernemen.

Toch zie je dat steeds meer ondernemers door de enorme vraag vanuit de consument meer PMU moeten gaan aanbieden en zich gaan omscholen of na hun schoonheidsspecialiste opleiding deze specialisatie willen leren. Een mooie ontwikkeling! Echter zie ik ook dat er steeds meer wildgroei is aan zogenaamde opleiders die pretenderen jou het vak ‘in een paar dagen’ wel te leren of zelfs online met slechts 1 model! Ik krijg er rillingen van. Wil jij je laten behandelen met een mesje of naald door een persoon die online dit vak heeft geleerd of maar op 1 a 2 modellen heeft getraind onder begeleiding? Helaas gebeuren deze dingen wel en niemand doet er iets aan.

Precies ook daarom ben ik 3 jaar geleden de Langmair Academy gestart. Een opleiding waar je intensieve trainingen krijgt met veel modellen onder begeleiding. Je kunt alleen op deze manier dit vak leren. Hoe mooi online ook is en steeds belangrijker is geworden en juist in deze tijd voor veel beroepen een geweldige oplossing is! Echter zijn er beroepen die alleen te leren zijn middels praktijklessen. PMU is er een van!

Wel geloof ik erin dat filmpjes kunnen helpen als ondersteuning als je al kennis van dit vak hebt. Alleen de beginneling zal toch echt veel oefenuren moeten maken onder begeleiding. Tijdens praktijklessen kom je unieke huidjes en situaties tegen waar je op moet participeren als specialist. Zonder kennis en ervaring kan er veel misgaan en weet je je soms geen raad met bepaalde situaties. In mijn volgende columns ga ik meer in op deze situaties… Ik licht een tipje van de sluier op om jullie mee te laten kijken in deze situaties die je als specialist kunt tegenkomen. Ook geef ik jullie wat marketing tips hoe je deze behandelingen goed kunt aanprijzen en verkopen maar ook hoe je je klantenkring kunt uitbreiden om zo nog meer omzet te genereren!

LEZERSVRAAG:
Heb jij een vraag over PMU of situaties waar je steeds tegen aan loopt? Stuur mij jouw vraag naar info@langmairacademy.com en wellicht komt jouw vraag aan bod in de volgende columns! Sowieso beantwoord ik jouw vraag persoonlijk via de mail.

Voor nu wens ik jullie allemaal sterkte en toch ook succes toe en natuurlijk gezellige feestdagen met je dierbaren voor zover dat veilig kan. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond!

Warme Kerstgroet,
Rebecca Langmair

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Veelgestelde (financiële) vragen m.b.t. de coronasluiting
NIEUW! Column Permanente Make-Up