HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

‘NOOIT MEER STRESS’

Tom Sebastian is al meer dan 30 jaar actief in de lifestyle branche in binnen en buitenland. Hij werkte voor veel magazines en televisieprogramma’s. Tegenwoordig runt hij het bedrijf GROW Support. Hiermee helpt hij ondernemers om hun bedrijf groeien en zelfverzekerder te werken.

“Stress hoort tegenwoordig bij het leven. Tenminste, dat denken veel mensen. De meeste mensen hebben wel een vorm van stress of fysieke klachten door stress. En dat wordt normaal gevonden. Maar stress is niet normaal, het hoort helemaal niet bij het leven en stress op lange termijn kan je behoorlijk opbreken. Het geeft steeds een stoot adrenaline en daarna voel je je uitgeput. Stress brengt je niets en daarom kun je het maar beter loslaten. 

De meeste ondernemers ervaren wel eens stress, maar als je altijd gestrest bent of piekert is het tijd om in te grijpen. Het is helemaal niet nodig om altijd gestrest te zijn. Ook al zijn de omstandigheden die stress veroorzaken onveranderd, toch kun jij ervoor kiezen niet gestrest te zijn. Het is een kwestie van je mindset veranderen. De eerste stap is stress niet als iets normaals te beschouwen want dan blijft het in je leven. Je wilt een stressvrij leven, punt. 

Hoe weer je stress uit je leven? Er zijn altijd wel zorgen of problemen waar je gestrest door kan raken. Veel mensen piekeren over zaken waar ze totaal geen invloed op hebben. Als ik stress voel, ga ik meteen kijken waar het vandaan komt. Is het iets waar ik geen controle over heb en wat ik niet kan beïnvloeden, dan laat ik het meteen los. Het is verspilling van kostbare tijd die ik veel beter aan andere, positieve zaken kan besteden. Het kan heel bevrijdend zijn om te denken: wat gebeurt, dat gebeurt, dat zie ik dan wel. Je verstand is namelijk altijd bezig om je de ergst mogelijke scenario’s voor te schotelen, die vaak nooit gebeuren. Laat het los.  

Naast het beter omgaan met stress door het veranderen van je mindset kun je ook zakelijke activiteiten herorganiseren, zodat je minder stress krijgt. Heb je bijvoorbeeld stress omdat je te weinig geld hebt gereserveerd voor de belasting? Dat is vervelend maar vanaf nu ga je jezelf die stress besparen en op tijd reserveren. Kijk waar je stress vandaan komt en verander het! 

“Het is een combinatie van de juiste mindset en nieuwe inzichten in zakelijk handelen die je stressvrij laten ondernemen!

‘Is het iets waar ik geen controle over heb, dan laat ik het meteen los. Het is verspilling van mijn kostbare tijd’ 

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Appeltaart
‘NOOIT MEER STRESS’