HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

RECEPT uit het kookboek ‘Wat zie jij er lekker uit!’

Collageen is met een aandeel van 70% het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid. En zoals we allemaal weten: afname van collageen zorgt voor huidverslapping en rimpels. Met dit in het achterhoofd en alles wat er de afgelopen jaren geschreven werd over collageen en voeding, besloot onderneemster Astrid Koole, gedegen research te doen. Ze stuitte op interessante feiten en besloot haar kennis te delen. Het resultaat is het allereerste Collageenkookboek van Nederland: Wat zie jij er lekker uit!  

Onlangs publiceerden wij het complete artikel over dit Collageenkookboek in Vakmagazine De Beauty Professional. Het bijna 200 pagina’s tellende Collageenkookboek van Astrid Koole bestaat uit theorie over voeding en de huid en natuurlijk uit heerlijke recepten. Er is zelfs een samenwerking geweest met vier topkoks: Erik Hermans van De Limonadefabriek, Esteban Martinez, Mitchel de Deugd van restaurant De Stroper en Edwin Roestenberg & Alex Verburg van Restaurant Post. Het zijn allemaal recepten met voedingstoffen die het collageen in de huid stimuleren en zorgen voor een mooie, stevige huid. Maar natuurlijk is er ook samengewerkt met artsen, zoals Bébé Bertels. Wij willen nogmaals een heerlijk recept met jullie delen, zeker de moeite waard om te maken en deze zomer aan te bieden aan jouw klanten in de salon!

Icy Orange, een lekker ijsje dat goed is voor het collageen in de huid!

In sinaasappel en citroen wordt het stofje hesperidine overvloedig aangetroffen. Dit stofje is in staat het enzym dat collageen afbreekt, te remmen. Wie had dat gedacht? Genieten van een ijsje en tegelijkertijd je huid verjongen.  

Zo maak je het  
Klop de slagroom lobbig. Roer de slagroom door de yoghurt met de stevia, de kardamon, de rasp en het vruchtensap. Giet het mengel in een schaal of bakje en zet het in de vriezer. Je kunt er het beste een laag of ondiep bakje voor gebruiken, bijvoorbeeld een oven- of magnetron schaal. Roer de massa elk half uur even om, zodat er geen ijskristallen ontstaan. Na drie uur is het ijs klaar! Eet je het niet allemaal in één keer op? Vries het ijs dan in aparte porties in. Liefst luchtdicht, want yoghurtijs kristalliseert snel als het langer in de vriezer staat. Haal het ijs een half uur voor serveren uit de vriezer, zodat het zachter kan worden. 

Ingrediënten (voor 8 bolletjes ijs)  
150 ml Alpro Op te Kloppen ‘slagroom’  
300 ml Skyr, Griekse- of kokosyoghurt  
15 druppels stevia  
1 tl kardamon  
1 el sinaasappelrasp  
sap van 3 sinaasappels  
sap van 1 citroen 

TIPS 
Serveer dit dessert met kombucha, een heerlijk, licht bruisende gefermenteerde drank waar je darmflora blij van wordt. Schenk de kombucha in een champagneglas voor een extra luxe gevoel! Voor de klanten in je salon kun je het mengsel in ijsblokvormpjes gieten, zodat je een soort ijsbonbonnetje krijgt en deze makkelijk kunt serveren voor of tijdens de behandeling. Je kunt er dus het verhaal over de hesperidine bij vertellen. Heb je ook een crème die dit ingrediënten bevat? Dan is dit je bruggetje naar de verkoop van je product! 

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
COSMETICA: VEGA, VEGAN OF HALAL?
RECEPT uit het kookboek ‘Wat zie jij er lekker uit!’