HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

STOP MET UITSTELLEN

Tom Sebastian is al meer dan 30 jaar actief in de lifestyle branche in binnen en buiten;land. Hij werkte voor veel magazines en televisieprogramma’s. Tegenwoordig runt hij het bedrijf GROW Support. Hiermee helpt hij ondernemers om hun bedrijf groeien en zelfverzekerder te werken.

We doen het allemaal wel eens: iets uitstellen. Je hebt er geen zin in of geen tijd voor. Er is altijd wel een excuus om iets niet te doen. Maar als je zaken uitstelt, geeft dat stress en onrust. Uitstel levert niets op, je moet het toch doen. De zaken die je later wilt doen, zijn meestal de minst leuke. Ze blijven dan op de achtergrond in je gedachten aanwezig en wel op een negatieve manier. Daarom zorgt uitstel voor onrust en stress.

Zelf doe ik het minst leuke altijd eerst. Zo kan ik extra genieten van de leuke dingen die ik nog ga doen. Als ik het vervelende eerst afhandel, is het meteen achter de rug. En dat voelt goed. Als je eenmaal beseft dat uitstel stress en onrust geeft, is het goed om dat patroon te doorbreken. Het maak je sterker als persoon en als ondernemer. Uitstel zorgt niet alleen voor negatieve emoties, uitstelgedrag houdt ook jouw succes tegen. En dat is zeker een reden om er meteen mee te stoppen! Als je van jezelf weet dat je vaak zaken uitstelt, maak het jezelf dan gemakkelijk en verander het meteen. Ga bij jezelf na waarom je het doet en zet verandering in gang. Mensen zijn vaak gewoontedieren en verandering komt pas als er inzicht in die gewoontes is. Je wordt een professionelere ondernemer als je stopt met uitstellen.

Als je zaken niet meteen afhandelt, omdat je de hele dag druk bezig bent, dan kun je meer tijd vrijmaken met timemanagement. Met meer tijd kun je je uitstelgedrag doorbreken en krachtiger en zonder stress ondernemen. Uitstelgedrag is vaak een bewuste keuze, die je niets gaat brengen.

Kies voor groei en stel je succes niet uit!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Signaleren en preventie van huidkanker
STOP MET UITSTELLEN