HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Waarom jij steeds meer taken op je bordje krijgt

Posted on

Pakken jullie er weleens een oude editie van De Beauty Professional bij? Ik maak, samen met mijn team, het vakmagazine nu bijna 5 jaar en ik vind het heerlijk om soms weer eens oude edities erbij te pakken. Zo kwam ik deze column van Tom Sebastian tegen, uit augustus 2020. Voor mij heel herkenbaar, en ik weet zeker dat dat niet alleen voor mij geldt. Read, learn & change!

COLUMN TOM

Carpaccio, zalmrolletjes, tomatensoep, groentequiche, toastjes met brie en filet americain, kip piri-piri, bitterballen… Lekker hoor, zo’n uitgebreid buffet op een feestje. Kon je alles maar proeven! Maar helaas, dat gaat niet. Je kiest een aantal dingen die je lekker vindt en je stopt met eten als je genoeg hebt gehad. Je maag kan slechts een beperkte hoeveelheid aan.

Zo is het ook met ondernemen. Je hebt allerlei ideeën, plannen en to-do’s voor je bedrijf. En je hebt ook nog een privéleven, met je gezin, je familie, sport en vrienden. Maar de uren in de dag en je energie zijn beperkt. Je moet dus kiezen.
Kies je niet bewust? Dan word je gulzig
Je werkt door in het weekend, je annuleert privéafspraken ‘want sorry, ik ben druk-druk-druk’. Je propt je agenda vol zonder dat je het doorhebt. En daarom komt het ook allemaal op jouw schouders terecht: je trekt het naar je toe, je durft geen nee te zeggen of je vindt dat je je bordje altijd leeg moet eten.

Ik herken het wel, hoor.
Jarenlang rende ik door het leven. Ik wilde alles meemaken en ik moest overal bij zijn. Totdat ik een flinke waarschuwing kreeg: een burn-out. Toen besloot dat ik alleen nog maar dingen doe die me goed doen.  

  • Ik check geregeld of mijn activiteiten nog bij me passen. Vroeger liep ik alle premières en modeshows af, nu laat ik mijn gezicht alleen maar zien als het meerwaarde voor mij heeft.  
  • Ik spreek uitsluitend af met mensen die iets toevoegen. Zijn we uit elkaar gegroeid, delen we geen interesses meer? Niks mis mee. Af en toe een berichtje sturen via social media is ook prima.
  • Ik werk uitsluitend met beauty-ondernemers. Als je eerst focust, kun je vervolgens veel taken schrappen.
  • Ik delegeer, verdeel of schrap taken. Bas regelt de boodschappen, ik kook, we hebben een hulp in de huishouding – maar de administratie doe ik zelf.

Mijn bordje is nog steeds vol, maar wel met zaken waar ik blij van word.


“Het leven is toch niet alleen maar leuk?”


Klopt. Maar je mag het wel zo aangenaam mogelijk maken. En dat doe je met activiteiten die je leuk, fijn en belangrijk vindt. Life is too short to be anything but happy.

Probeer dit eens
Houd de komende week een lijstje bij met álle taken die je doet. Van ontbijten tot de bedrijfsadministratie, van de behandeling van klant X tot de afspraak met vriendin Y en het bezoek van vertegenwoordiger Z. Kijk welke activiteit energie kost en welke activiteit energie oplevert. En dan: herschik de tijd, delegeer taken of schrap ze. Kies de activiteiten die alleen jij kunt doen en waar je blij van wordt. Kortom: neem een kleiner bordje, met alleen maar écht lekkere hapjes. En geniet ervan.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
De wetenschap over vitamines, mineralen en de huid
Waarom jij steeds meer taken op je bordje krijgt

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord