HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Hart onder de riem voor onze Belgische vakgenoten

Nadat beautyprofessionals (behalve kappers) in Duitsland woensdag te horen kregen dat zij de deuren moesten sluiten, kregen gisteravond onze Belgische vakcollega’s dezelfde klap. We weten allemaal nog hoe het voelde toen we de eerste keer in Nederland niet meer open mochten. En in België gebeurt het nu voor de tweede keer. Onder onze lezers en volgers zitten veel Belgische vakgenoten. Daarom willen we hen op deze manier een hart onder de riem steken.

Verdrietig zijn mag! Maar ga niet bij de pakken neer zitten. Ga voor online productverkoop en advies en ga werken AAN je salon in plaats van IN je salon. Er is nog genoeg te doen om een goede toekomst voor jouw salon te realiseren!

Wij willen alle Belgische vakspecialisten heel veel sterkte en succes wensen! Vraag de steun aan waar je recht op hebt bij de overheid en blijf online zichtbaar voor je klanten. Bied online producten aan, geef online advies. Laat je klanten weten dat je er voor ze bent. Jullie zijn er de eerste keer doorheen gekomen en dat gaat jullie ook deze keer lukken. Blijf ons ondertussen volgen, want je vindt voldoende vakinformatie op deze site. En in deze tijd kun je ook je vakkennis up-to-date houden om straks weer vol goede moed aan de slag te gaan!

Belgische Beauty Federatie

Natuurlijk is een tweede lockdown voor velen een grote ramp. Welke steun er van de overheid komt is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er steun moet komen moge duidelijk zijn! Zoals de ANBOS voor de Nederlandse schoonheidsspecialisten opkomt, komt De Belgische Beauty Federatie op voor contactberoepen in België, dat zijn niet uitsluitend schoonheidsspecialisten maar ook pedicures, kappers, visagisten, haarstylisten en nagelstylisten.

De Belgische Beautyfederatie liet gisteren weten dat zij volop voor de beroepsgroepen in de bres springen: “Wij hebben vandaag een 2de klap gekregen, maar wij zijn nog lang niet knockout! Wij zijn volop aan het strijden voor jullie achter de schermen. Laat de moed niet zakken. Wij komen hier samen door! De vragen stromen binnen. We zetten alles op alles op iedereen zo snel mogelijk te beantwoorden. Om de kwaliteit van onze dienstverlening te garanderen, zullen wij vanaf maandag tijdelijk geen nieuwe leden meer aanvaarden. Aanmelden kan nog t/m zondagavond via www.beautyfed.be/register/.”

In het Belgische www.nieuwsblad.be staat ook een artikel waar de Belgische Beauty Federatie aan het woord is:

De contactberoepen moeten hun activiteiten voor minstens een maand stopzetten. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist als onderdeel van de reeks verstrengde maatregelen. Het gaat om kappers, haarstylisten, schoonheidsspecialisten, pedicures, nagelstylisten en visagistes. Uit een recente peiling in de beautysector blijkt dat twee op de drie professionals voorstander waren van een volledige lockdown, maar een selectieve sluiting vinden ze onfair. “Dit zou buitenproportioneel zijn en geen enkel effect hebben op de curve. Amper anderhalve procent van de contactberoepen geeft aan besmet te zijn geraakt door een klant. Dat is veel lager dan de maatschappelijke circulatie van het virus”, stelt Blokken. De sector vreest dat de sluiting voor veel zelfstandigen de doodsteek wordt. “Dit wordt een economisch bloedbad. Tijdens de vorige lockdown hebben velen hun spaarcenten al moeten aanspreken om te overleven”, gaat Blokken verder. “We hopen dan ook dat er voldoende steunmaatregelen komen, ook voor zelfstandigen in bijberoep, want anders gaan veel mensen hun deuren definitief moeten sluiten.” De Belgische Beauty Federatie roept de overheid ook op om de komende periode de controles op zwartwerk op te voeren. “We zien dat er veel kappers of pedicures aan huis gewoon blijven voortwerken, in het zwart. Dat is oneerlijke concurrentie en heel pijnlijk voor de mensen in onze sector die zich wel aan de regels houden”, besluit Blokken.

BESKO

Ook BESKO de erkende beroepsvereniging steunt de branche. Op hun facebookpagina is vandaag te lezen: “Dit weekend kunnen jullie nog genieten van jullie klanten en een behandeling ??‍♀️ ??geven op een veilige ?, professionele manier. Ondanks de sluiting weten we dat jullie je zullen inzetten op online verkoop, leveren aan huis en digitaal contact met jullie klanten ❤”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Happy Halloween met De Beauty Professional: fysiek & online
Hart onder de riem voor onze Belgische vakgenoten