HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Vragen over fillers in combinatie met Moderna vaccin

De redactie krijgt dagelijks veel persberichten binnen en we kijken natuurlijk altijd of er voor jullie iets interessants bij zit en of we ergens dieper op in moeten gaan. Gisteren ontvangen wij een bericht van Doctors at Soap, wat toch onze aandacht trok en wij met jullie willen delen. We zijn in Nederland nog maar net gestart met vaccineren of er komen vanuit consumenten al beautygerelateerde vragen. Doctors at Soap laat weten: “De afgelopen weken krijgen we veel vragen over het Moderna vaccin. En of het in combinatie met fillers toegediend kan worden. Ook krijgen we veel vragen over mogelijke zwellingen. Vandaar dat David Mosmuller (Co-Owner, medisch directeur en cosmetisch arts) antwoord wil geven op de meest gestelde vragen.”

Wat is het Moderna vaccin? Het Moderna vaccin werd op 11 januari 2021 in Nederland geleverd en dit vaccin geeft bescherming tegen het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Het Moderna vaccin is door de autoriteiten goedgekeurd na een studie bij 30.000 deelnemers. Uit deze studie is gebleken dat het vaccin voor 94.1% effectief is tegen het coronavirus.

Hoe groot is de kans dat er een zwelling optreedt? Uit de klinische studie bleek ook dat na toediening van het vaccin bij 3 patiënten zwelling is opgetreden in het gebied waar voorheen fillers waren geplaatst. In twee gevallen betrof het zwelling van de wangen en in een geval van de lippen. Bij de zwelling van de lippen betrof het een behandeling twee dagen voor de vaccinatie waarbij de zwelling ook een normaal gevolg van de behandeling kan zijn geweest. In de andere twee gevallen ging het om een behandeling van circa 6 maanden eerder. In alle gevallen ging het om milde zwelling die goed kon worden behandeld. De kans op een dergelijke zwelling is heel klein, waarschijnlijk zal dit bij circa 1 op 10.000 mensen kunnen optreden.

Hoe wordt deze zwelling veroorzaakt? De oorzaak van deze zwelling na vaccinatie ligt in het feit dat het vaccin het immuunsysteem stimuleert en dat hierbij ook een reactie op de filler kan optreden. Dergelijke reacties zien wij ook af en toe bij een hevige verkoudheid of griep. Dit soort zwellingen zijn tijdelijk en trekken over het algemeen binnen een aantal dagen vanzelf weer weg. Soms is het nodig om kortdurend een medicament voor te schrijven zodat de zwelling afneemt. Het gaat dus om een tijdelijke reactie die goed te behandelen is. Deze bijwerking is alleen waargenomen na het gebruik van het vaccin van Moderna en niet bij andere vaccins, dit is mogelijk te verklaren door het feit dat de dosis van het Moderna vaccin wat hoger is in vergelijking met bijvoorbeeld het vaccin van Pfizer.

Ik heb fillers? Kan ik dan wel het Moderna vaccin nemen? Een voorgeschiedenis van fillers hoeft nooit een reden te zijn om het vaccin niet te nemen. Indien er zwelling optreedt na toediening van het vaccin dan kan je het beste contact opnemen met je behandelend arts zodat hij of zij kan bepalen of behandeling van de zwelling nodig is. Fillers op basis van hyaluronzuur blijven de meest veilige manier om extra volume te creëren of rimpels in het gelaat te verzachten en de beschreven mogelijke tijdelijke reacties na een vaccinatie zijn geen reden om een behandeling met tijdelijke hyaluronzuur fillers niet meer te ondergaan. Een ander veel gebruikt en veilig middel om lijnen te verzachten is botuline toxine type A (Botox) en na het gebruik van dit middel zijn dergelijke reacties niet gemeld.

Dr. David Mosmuller studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde daarna op de afdeling plastische chirurgie van het VUmc te Amsterdam op zijn onderzoek naar de cosmetische resultaten van schisis reconstructies. Hij heeft meerdere publicaties in diverse medische vakbladen op zijn naam staan. Verder deed hij als arts ruime ervaring op binnen de cosmetisch chirurgie, algemene chirurgie en huisartsgeneeskunde. Sinds 2013 is hij werkzaam als arts bij Doctors At Soap en werkt hij volgens het ‘No Trace Face’ principe. Dr. David Mosmuller is gespecialiseerd in behandelingen met botox, fillers en algehele huidverbetering en verjonging doormiddel van lasers, Tixel en Plexr. Kwaliteit en een mooi en natuurlijk resultaat staan bij hem voorop. Door het bezoeken van congressen en het volgen van workshops blijft hij constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de cosmetische geneeskunde. Dr. David Mosmuller is naast zijn werkzaamheden als Medisch directeur en cosmetisch arts bij Doctors at Soap werkzaam als arts-onderzoeker op de afdeling plastische chirurgie in het VUmc.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Chi Congres 2024

Chi Congres 2024

Posted on

Een dag vol interessante sprekers, workshops en aromabeleving Op 30 november 2024 viert ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
De goede voornemens van Patty Hoenselaar
Vragen over fillers in combinatie met Moderna vaccin