HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Artrose en massage; een goede keuze?

Massage is een van de meest populaire genezingspraktijken en is gunstig gebleken voor veel mensen met artrose of andere pijnklachten.

Er bestaan ​​tientallen massage technieken, variërend van zacht tot intens, maar bijna allemaal om stress en pijnlijke spieren te verlichten. Onderzoekers toonden aan dat massage om vele redenen lijkt te werken. Het verhoogt de bloedsomloop en brengt meer voedingsstoffen naar de weefsels. Het lijkt ook de productie van het stresshormoon cortisol te verlagen, de hartslag en bloeddruk te verlagen en angst te verminderen – misschien als gevolg van stimulatie van sensorische receptoren die informatie naar het centrale zenuwstelsel en de hersenen sturen. Hiernaast kan massage een goede uitkomst zijn voor mensen met artrose, RA en fibromyalgie bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de pijngrens, stijfheid, bewegingsbereik, handgreep kracht en algehele functies.

Significante verbetering door massage

Resultaten toonden aan dat een massage van 60 minuten per week voordeliger was dan een massage van 30 minuten of gebruikelijke zorg, maar de meeste voordelen bereikten hun hoogtepunt na 60 minuten. Zo werd er bijvoorbeeld ontdekt dat patiënten met artrose, die gedurende vier weken lang tweemaal per week een  Zweedse massage kregen, afgebouwd naar een wekelijkse massage, een significante verbetering vertoonden in alle aspecten wat betreft hun artrose, waaronder minder pijn, beter fysiek functioneren, betere bewegingsbereik en soepeler lopen.

Welke massage is het populairst?

Toch worden er verschillende soorten massages aangeboden en lijken de volgende het meest populair te zijn bij patiënten met artrose;

  1. Zweedse massage met zijn lange, licht-medium slagen werkt goed om de stijfheid van gewrichten te verlichten, zoals bij bijvoorbeeld hand artrose in de duim.
  2. Diepe weefselmassage met matige tot stevige druk, helpt de spanning in spieren en omliggende bindweefsels te verminderen, zoals bij artrose in de knie.
  3. Therapeutische massage heeft als medische voordelen het doel. Ontspanning gaat er zeker mee gepaard. Maar de belangrijkste focus is het oplossen van het onderliggende probleem.
  4. Oude massagetherapie uit het Oosten zoals shiatsu, voetreflexologie komen ook als opties binnen. Deze massages richten zich op drukpunten in de voet of het lichaam en geloven in het stimuleren ervan voor pijnverlichting en flexibiliteit

Dit artikel is geschreven door Rianne van der Meulen.

– Wie is Rianne van der Meulen?
PR/marketing manager van Bewegen zonder Pijn

– Wat is Bewegen zonder pijn?
Bewegen zonder Pijn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een omvangrijk informatieplatform voor het behoud en verbeteren van de gezondheid. Met veel artikelen over de oorzaak, symptomen en behandeling van artrose, reumatoïde artritis en andere gewrichtsklachten. Ook hart- en vaatziekten komen uitgebreid aan bod, omdat deze aandoeningen dezelfde risicofactoren als reumatische gewrichtsklachten hebben. Op Bewegen zonder Pijn vindt u verder veel informatie over voeding en beweging en kunt u oefenvideo’s bekijken. Ook vindt u veel informatie hoe u de gewrichten van uw hond, kat of paard gezond kunt houden.

– Wat wil je de lezers van Massage Magazine Online graag meegeven?
Zorg goed voor je lichaam, spieren en gewrichten. Dan krijg je er een hoop voor terug.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Bowie Medical helpt met Covid-19 hygiëne protocol
Artrose en massage; een goede keuze?