HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Sportmassage en een banaan

Stel: je wilt geen blessures en je wilt optimaal en met plezier kunnen blijven bewegen. Wie wil dat nou niet? Dan is massage een ‘must’ in alle fases: zowel vooraf, tijdens als na de inspanning. De Vlaamse trainer, docent en  voet- en sportreflexoloog John Rooms vertelt in het nieuwste nummer van Massage Magazine hoe en wanneer hij sporters masseert.

Voetreflexmassage

Om het weefsel te helpen herstellen, zet John vaak voetreflexmassage in: “Dat kan zowel vooraf, tijdens als na het sporten.” En de effecten? “Een massage voorafgaand aan een wedstrijd helpt een sporter om optimaal te presteren, en om in optimale vorm aan de start van een wedstrijd te kunnen verschijnen. En tijdens extreme duursporten kun je heel sterk het herstellend vermogen aanzetten.

Wel of geen banaan?

Kun je vlak voordat je gaat sporten het best een banaan nemen? “Voor sommigen kan zo’n koolhydraatrijke vrucht al teveel zijn. Hierbij geldt, net als voor alle voeding en drankjes: kijk hoe iets voor jou of jouw cliënt werkt. Ontdek waar het best op gereageerd wordt.” Dat advies geldt ook voor massage: laat je cliënt ontdekken wanneer en wat het beste werkt.

Energie

John: ““Wat iemand eet en drinkt zijn – naast training en massage – bepalend voor diens prestatie.

Je eet om de juiste energievoorraad aan te leggen en die weer te herstellen om zo een inspanning die volgt zo goed mogelijk voor te bereiden. Je haalt je energie in meer of mindere mate uit zowel koolhydraten, eiwitten en vet.” Daarnaast zijn voldoende vocht, vitaminen en mineralen een must.

Lezersactie

Van John is zojuist het boek Learn to run verschenen. Abonnees van Massage Magazine kunnen meedoen aan de verlotingsactie daarvoor. Daarnaast geeft hij opleidingen in de massagetechnieken van sportreflexologie, net als dat hij looptrainingen verzorgt. Meer info daarover vind je op www.footrooms.maisonjohn.com.

Tekst: Lizet van Triet / Op de foto: cover van “Learn to Run”.

 

 

 

 

 

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Lydie is pas net gestart in de nagelbranche, maar nu al veel ervaring rijker
Sportmassage en een banaan