Glycobiologie: wetenschap over suikerstructuren in en rond levende cellen

Heb jij weleens gehoord van glycobiologie? Vanaf nu wel. En vanaf half november (volgende week!), wanneer de nieuwe editie van De Beauty Professional op de mat valt, weet je er nog veel meer over. Hoewel glycobiologie al een tijdje bestaat is er nog weinig over bekend. Toch hoor je er wel steeds vaker over in de cosmeticabranche. Een aantal merken ontwikkelde cosmeticaproducten die geïnspireerd zijn op glycobiologie. Wat is het precies en wat doet het met de huid?

Dit is een sneak preview van het artikel dat verschijnt in de komende editie van De Beauty Professional. Mis het niet!

Sinds 1988 doen wetenschappers onderzoek naar glycobiologie, de wetenschap rond suikerstructuren in en rond levende cellen. Ook maken cosmeticamerken gebruik van glycobiologie en glycanen, zoals wetenschappers die suikerstructuren noemen. Om te weten wat glycanen precies zijn, komen we terecht bij biomedicus Amina el Ouati. Amina: “Polysachariden of lange koolhydraatketens noemen we ook wel glycanen. Deze glycanen vinden we overal in en op onze cellen. In de cel zijn ze van belang bij de vorming van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Daarnaast spelen glycanen ook een rol bij onze immuunrespons na een infectie.”

De biochemicus vertelt er in het artikel nog veel meer over. Maar wat voor rol spelen glycanen in cosmetica? Dat wordt vertelt door trainers van de merken Cosmedix en Sothys. Cosmedix biedt enkele producten met Polysachariden (glycanen) erin en Sothys ontwikkelde onlangs een nieuwe lijn oogproducten gebaseerd op glycobiologie. De cosmetica die op glycobiologie gebaseerd is, kan huidveroudering tegengaan, maar bijvoorbeeld ook acne en hyperpigmentatie aanpakken. Hoe dat werkt, lees je in de aankomende november editie!

Toegevoegde suikers kunnen de structuur, cellulaire stofwisseling en biologische rol van glycanen in levende cellen beïnvloeden.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN EN NOG GEEN ABONNEMENT? KLIK HIER: WWW.BEAUTY-PRO.NL/ABONNEREN

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Previous
Fruitzuren & Kruidenpeeling by Safety4yoU
Glycobiologie: wetenschap over suikerstructuren in en rond levende cellen