HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Redactie blog: Kans op extra steunmaatregelen? FINGERS CROSSED!

Verrassend vanavond? Eigenlijk niet. Van die drie weken wisten we het eigenlijk al. Wat mij het meeste opviel was dat het er allemaal veel somberder uitziet. Maar wat me ook is bijgebleven: “We kunnen niet alle pijn bij alle ondernemers wegnemen. Maar zeker nu we licht zien aan het einde van de tunnel, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk bedrijven en banen door deze crisis heen trekken. Het is duidelijk dat op de bestaande steunpakketten meer steun nodig is. Want als je als bedrijf van de een op de andere dag wordt gesloten, dan moet je op steun kunnen rekenen. Dat was en is een kwestie van fatsoen en solidariteit”, aldus onze Minister President.

Het is een beetje tegenstrijdig wat premier Rutte hier zegt: we kunnen niet de pijn van alle ondernemers verzachten, maar het is dus eigenlijk wel een kwestie van fatsoen en solidariteit dat ondernemers op steun kunnen rekenen. De pakketten zullen worden uitgebreid. Maar gaat ook die 90 procent van de beautybranche hier dan gebruik van kunnen maken? Dat is nog niet duidelijk en dat hadden we toch wel gehoopt! FINGERS CROSSED dus de komende dagen!!

Brancheorganisatie ANBOS gooide er na 20 minuten persconferentie al een persbericht uit: Verlenging lockdown nekslag voor schoonheidsspecialisten

ANBOS: “Gezien de ontwikkeling van de cijfers hadden we dit al gevreesd, maar we hoopten op meer vooruitzicht. Helaas hakt dit heftige nieuws er behoorlijk in. Het is echt schrijnend.” Tijdens de eerste lockdown konden veel ondernemers nog aanspraak maken op het noodpakket van de overheid. Tijdens de tweede lockdown zijn de voorwaarden voor noodsteun aangescherpt waardoor veel ondernemers buiten de boot vallen. Omdat ook de reserves van deze ondernemers op zijn geraakt, staat het water nu aan de lippen en staan vele schoonheidsspecialisten op omvallen. ANBOS: “Dit kan echt niet langer zo. We doen dan ook nogmaals een dringend beroep op de politiek om verbeteringen aan te brengen in de noodmaatregelen, zodat ondernemers niet nodeloos omvallen.”

We worden nogal heen en weer geslingerd de afgelopen week. Op ons instagram account schreef ik het een paar dagen geleden al: wat een week hebben we achter de rug! We gingen van blijdschap naar ongeloof doordat er eerst een motie werd en ingediend en een dag later was de motie alweer verworpen. Als klap op de vuurpijl kregen we via het nieuws te horen dat de lockdown waarschijnlijk met drie weken zou worden verlengd. Dat laatste is nu definitief. Als het mee zit mogen we op 10 februari weer open. Dat betekent dat jullie weer alle kanten moeten afbellen en weer nieuwe afspraken moeten maken. Dat hadden we liever niet gedaan natuurlijk! Maar zie het als een extra moment om weer even contact met je klant te hebben. Wellicht hebben ze toch iets nodig dat ze thuis kunnen gebruiken of kun je extra advies geven. Zie dat contactmoment dan als iets positiefs. Positiviteit houd je overeind in deze tijd! Al moet ik zeggen dat jullie dat altijd wel zijn en uitstralen.

Petje af voor jullie doorzettingsvermogen en positiviteit ondanks alles. Natuurlijk heerst er bij een slecht bericht eerst boosheid en verdriet. Maar wat mij opvalt is dat jullie allemaal meteen weer de schouders eronder zetten en doorgaan! Wat een veerkracht hebben jullie met zijn allen! En alleen zo kun je verder. Zo blijf je krachtig. En ik snap dat jullie naar je klanten toe wellicht soms positiever zijn dan dat jullie eigenlijk zijn, maar jullie strijdkracht is prijzenswaardig! Ga door met wat jullie doen!

Ondertussen blijven wij ook bezig om jullie vakkennis uit te breiden en bij te houden. En dat zullen we ook de komende weken vol overgave blijven doen! Blijf dus onze website www.beauty-pro.nl elke dag bezoeken voor nieuws, vakkennis en inspiratie! Wij duimen met jullie mee over de steunpakketten! HOU VOL!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Chi Congres 2024

Chi Congres 2024

Posted on

Een dag vol interessante sprekers, workshops en aromabeleving Op 30 november 2024 viert ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
My[B]CODE LAB System by Esthetica
Redactie blog: Kans op extra steunmaatregelen? FINGERS CROSSED!