HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Tours de Beauté van SOTHYS

Momenteel vinden de Tours de Beauté van Sothys plaats in verschillende plaatsen in Nederland. Hier introduceren de medewerkers de allernieuwste lanceringen van het Franse merk. In vakmagazine De Beauty Professional en op deze website heb je eerder kunnen lezen over de nieuwe seizoensbehandeling en make-up lijn. Maar nog niet over de nieuw gelanceerde ‘Prescription Jeunesse’, de nieuwe behandeling en producten voor de oogcontour.

Tekst en beeld: Patricia Akkermans

Vanwege het coronavirus koos Sothys voor regionale presentaties. Schoonheidsspecialisten komen verspreid over de dagen naar de locaties, waar ze persoonlijke uitleg krijgen over de noviteiten. Eén van de presentaties was in het Kasteel van Rhoon. Bij binnenkomst worden de schoonheidsspecialisten ontvangen door Puck van der Wees, Ingrid Gerrits en Birgit Hermsen van Sothys. Puck is trainster van het merk en geeft allereerst een presentatie over de behandelingen en de producten. Daarna kunnen de aanwezigen face-to-face hun vragen stellen aan degene bij wie ze aan tafel zitten van het Sothys-team. Ook kunnen de schoonheidsspecialisten op hun gemak alle nieuwe producten bekijken en uitproberen.

Oogcontour
Veel schoonheidsspecialisten waren nieuwsgierig naar de nieuwe behandeling en producten voor de oogcontour. Deze Sothys-lijn heeft de naam ‘Prescription Jeunesse’ meegekregen. Vanaf 25 jaar kunnen de producten preventief ingezet worden, vanaf 45 jaar helpen ze om fijne lijntjes, donkere kringen en wallen te verminderen. De wetenschappers die deze lijn ontwikkeld hebben, combineerden natuurlijke en wetenschappelijke ingrediënten, waardoor de producten heel effectief werken. Puck: “Per dag bewegen de ogen meer dan 10.000 keer, terwijl de huid onder de ogen dunner is. Hierdoor ontstaan onder andere fijne lijntjes.”
Het belangrijkste ingrediënt dat aan deze lijn toegevoegd is, is lijnzaad. Hier zitten drie soorten suikers in, waardoor we kunnen zeggen dat de lijn gebaseerd is op glycobiologie. Deze therapie zorgt er voor dat onze huidcellen weer herstellen. Daarnaast werken tripeptiden op de fybroblasten die collageen in de huid aanmaken. De producten bieden bescherming tegen het blauwe licht van computer, tablet en mobiel. Volgens onderzoek kan schade aan de huid ontstaan als de huid meer dan zes uur blootgesteld wordt aan dit HEV-licht.”

Het belangrijkste ingrediënt is lijnzaad. Hier zitten drie soorten suikers in, waardoor we kunnen zeggen dat de lijn gebaseerd is op glycobiologie.

Bij deze behandeling zijn ook een aantal producten voor thuisgebruik in de salon verkrijgbaar. Zo is er de Crème lumière rides-cernes-poches die de strijd aangaat met rimpels, kringen en wallen op de oogzone.
De Roll-on anti-poches van Sothys vermindert wallen onder de ogen door de ingrediënten Cafeïne en marine.
Donkere kringen camoufleer je met de Sothys de Soin correcteur anti-cernes. Handig, want dit make-upproduct past zich aan elke huidskleur aan.
Tenslotte zijn er nog de Patch express yeux. Deze patches zijn in biocellulose gedrenkt en zorgen voor een onmiddellijk gladmakend effect op de huid onder de ogen. Al de producten voor de oogcontour zorgen dat de blik meer uitgerust en stralender is.

Barok
Puck vertelt ook over de nieuwe make-up lijn en de seizoensbehandeling die Sothys voor komende herfst en winter ontwikkeld heeft. De make-up lijn heet Échappée Vénitienne en bestaat uit zeven make-up producten. De baroktinten zorgen voor een elegante en warme uitstraling en de make-up mag dit seizoen wat meer aangezet worden. De lijn is een limited edition, dit betekent dat de make-up producten alleen dit seizoen verkrijgbaar zijn. Het sterproduct van de collectie is volgens Sothys de wenkbrauwmascara: een taupekleur en deze zorgt er voor dat de wenkbrauwen mooi in model blijven.

Vitamine C
De seizoensbehandeling voor het gezicht en lichaam zorgt ervoor dat jouw cliënten ook in de winter een frisse uitstraling hebben. De producten bevatten fruitige extracten van maracuja en açaibes. Deze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Bij deze behandeling zijn drie producten ontwikkeld die de cliënt thuis kan gebruiken.

Nadat de schoonheidsspecialisten de producten zelf getest hadden, keerden ze weer huiswaarts. Daarna kwam de volgende groep om zich te laten bijpraten over de noviteiten en zich te laten inspireren.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid | 13 mei

Ontdek de geheimen van een vlekkeloze huid | 13 mei

Posted on

Volg de cursus Huiddiagnostiek in Zwolle! Overweegt u ‘huidanalyse’ een professioneel en betrouwbaar ...

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
(Her)Starter in de beautybranche – Manuela Vermeeren
Tours de Beauté van SOTHYS