HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

After lockdown nagelproblemen

De coronapandemie houdt ons nog steeds in de greep. Ziekte, een verzwakte gezondheid en lockdowns hebben óók hun effect op de gezondheid en status van de nagels. Wendy Vink van Pika-Nails geeft de top 5 van after lockdown nagelproblemen, die je tegen kunt komen in de salon. Ze draagt ook mogelijke oplossingen aan, zodat de nagels (en de klant!) weer goed voor de dag komen. Door Birgitta van der Linden, BLUSHtxt. Met dank aan: Wendy Vink, Pika-Nails.

De tweede en (hopelijk) laatste lockdown van 11 weken was heftig voor veel stylisten en ook voor hun klanten. De nagels konden niet opgevuld worden, ze groeiden door tot wellicht pijnlijke lengtes en het geduld werd danig op de proef gesteld. Wendy: “Klanten zijn misschien zelf aan de slag gegaan. Hebben een setje gekocht en zijn vervolgens op vrienden en familie gaan oefenen. Met alle gevolgen van dien. Of ze zijn bijvoorbeeld toch naar een zwart werkende salon gegaan waar slecht werk geleverd is. Dat probleem mag jij nu oplossen.”

Het ideale geval
Wendy: “In het ideale geval heeft de klant natuurlijk tijdens de lockdown niets aan de nagels gedaan, behalve verzorgen met olie en korter vijlen. Ze komt dan met een mega uitgroei binnen. Dit is een kwestie van het oude product verwijderen en er weer vers product op zetten.”

Wendy’s top 5 van after lockdown nagelproblemen:

#1 Zelf gevijld

“Sommige klanten hebben zelf hun gellak of kunstnagels afgevijld. Nagelstylisten weten hoeveel techniek er komt kijken bij het vijlen. Techniek die een klant niet beheerst. Als een klant dus zelf de kunstnagels afgevijld heeft, dan is de kans groot dat de natuurlijke nagel overmatig beschadigd is geraakt. Roze, oranje, paarse, rode vlekken: ze kunnen allemaal voorkomen en zijn extra gevoelig. Als de nagel overmatig beschadigd is geraakt, overweeg dan eerst een herstelkuur met bijvoorbeeld IBX. Als je toch besluit om kunstnagels te plaatsen, maak ze dan niet te lang! Zo kunnen de eigen nagels weer wennen aan kunstnagels en kan de beschadigde natuurlijke nagel onder begeleiding uitgroeien.”

#2 Onycholisis

“Door het verkeerd verwijderen van gellak en kunstnagels of door het stoten van te lange en uitgegroeide kunstnagels, kan het nagelbed loskomen van de nagelplaat. Dit heet onycholisis. Als er sprake is van onycholisis dan is het belangrijk om eerst te werken aan herstel en verzorging van de nagel. Als de klant per se kunstnagels wil, stel dan korte nagels voor om zoveel mogelijk stoten en druk op de natuurlijke nagel te voorkomen. Zo kan de onycholisis uitgroeien. Soms lijkt het of een onycholisis erger wordt na een nagelbehandeling, maar meestal wordt de onycholisis alleen zichtbaarder, niet erger.”

#3 Beau’s Lines

“Opvallend is dat klanten die corona hebben gehad vaak een deuk op de nagelplaten hebben. Het lichaam had al zijn krachten nodig om te herstellen van corona, waardoor de nagelgroei tijdelijk is gestopt en dat kan geresulteerd hebben in een deukje. We zien dit fenomeen vaker bij andere ziektebeelden. Op een nagelplaat met een Beau’s Line kun je gewoon een nagelbehandeling uitvoeren.”

#4 Onychomadesis

“Als de nagelgroei wat langer gestopt is – door bijvoorbeeld corona – dan kan het leiden tot een algeheel loslaten van de nagelplaat. Dit noemen ze onychomadesis. Uiteindelijk zal er weer een nieuwe nagelplaat gaan uitgroeien, maar dat heeft even tijd nodig. Het is belangrijk om de oude nagel gecontroleerd te laten uitgroeien, totdat deze eraf valt en de nieuwe nagel zichtbaar wordt.”

#5 Allergische reacties

“Helaas zijn er klanten die thuissetjes gekocht hebben en zelf aan de slag zijn gegaan op hun nagels. En meestal is dat niet gegaan volgens de veiligheidsregels van de producten. Resultaat: veel allergische reacties en soms zelfs een acute allergie. Als je klant zelf aan de slag is gegaan met nagelproducten, vraag dan of ze mogelijk een allergische reactie heeft ervaren. Denk bijvoorbeeld aan jeuk, roodheid, bultjes, uitslag, pijn en/of een vervellende vingertop. Als dat het geval is, plaats dan eerst een proefnagel en kijk of er binnen 48 uur reactie komt op de nagel. Als een reactie uitblijft, dan kun je daarna de andere nagels plaatsen. Uiteraard volgens de regels van de leverancier of van het product.”

Wendy sluit af met: “Allergische reacties op kunstnagelproducten moeten zoveel mogelijk voorkomen worden, omdat dezelfde ingrediënten ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Denk aan tandvullingen, infuusnaalden, kunstgewrichten, lenzen etc. Het laatste wat je wilt, is dat je klant daar ook niet meer tegen kan en daar eveneens allergisch op reageert.”

Dit artikel is verschenen in ProfNail Magazine editie 1/2. Heb jij nog geen abonnement? Klik dan snel hier: www.beauty-pro.nl/abonnementen

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nieuwe technologie in gepersonaliseerde huidverzorging
After lockdown nagelproblemen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord