HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Teruglezen Column Tom Sebastian: ‘Je eigen koers varen’

We halen er nog maar eens een column bij die we tijdens de coronacrisis hebben gepubliceerd in vakmagazine De Beauty Professional. Want positieve en leerzame dingen moeten gedeeld worden! Dat kan iedereen momenteel wel gebruiken! En het kan geen kwaad soms iets te herhalen. Hieronder lees je een mooie column van Tom Sebastian. Eentje om over na te denken, van te leren en te gebruiken tijdens deze tweede lockdown! Be inspired en stay positive!

“Ik heb mijn bakfiets omgebouwd tot bezorgfiets”, vertelt Nicole stralend. “De bestellingen bezorg ik gratis en ik blijf nog fit ook!” Ze geeft bijna licht, zó enthousiast is ze over haar beauty-bezorgservice. Haar veerkracht is inspirerend. Sommige ondernemers bloeien op in coronatijd, anderen zijn totaal verslagen. Die vullen de dag met Netflixen, bankhangen en chips. Ze lopen vast in hun gepieker en ze zijn amper vlot te trekken. Het doet me denken aan de boot tussen Harlingen en Terschelling. Op een heldere dag kun je Terschelling zien liggen vanuit de Harlinger haven. ‘Dát is dichtbij’, denk je dan, ‘daar zijn we zó!’  
Maar je hebt het mis: de vaarweg is bijna twee keer zo lang als de hemelsbrede afstand. Dat komt door de grilligheid van de geulen. En de kapitein moet óm zandplaat De Griend heen varen. Pas na veel bochten en slingers bereik je de overkant. Zo is het ook met de corona-crisis.

Je moet veel meer meters maken dan je begin 2020 had gedacht. Maar je kunt de afstand van A naar B nog steeds afleggen, óm de obstakels heen. Met online workshops, bijvoorbeeld, of met klantadvies via WhatsApp. Je kunt een opleiding gaan volgen. Je nieuwe klantsysteem inrichten. Of je verft dit jaar zélf je huis, in plaats van geld uit te geven aan een schilder. Maar soms voelt het zo spannend om een andere weg in te slaan.  En dat is het ook en het kost energie, tijd en geduld om een nieuwe koers te varen. Dat is nu eenmaal het voordeel én het nadeel van het ondernemerschap. Jij kiest de route en de bestemming. Maar je hoeft natuurlijk niet per se ‘van Harlingen naar Terschelling’ te varen. Misschien is het tijd voor een ander reisdoel. Grijp deze periode eens aan om eerlijk naar jezelf te kijken.

Ben je tevreden met je bedrijf? Voelt het goed en past het nog bij je? Zijn werk en privé in balans? Word je wakker met een glimlach en heb je zin in de dag? Is het tijd om een stapje terug te doen, of vooruit, of opzij?

Het is belangrijk dat je als mens tot je recht komt. Dan haal je het beste uit jezelf, en blijf je overeind als het even tegenzit. Als jij goed in je vel zit, is onrustig vaarwater geen enkel probleem. Of je nu aan het roer van een bedrijf staat of kapitein bent op een écht schip.

Tom Sebastian, www.tomsebastian.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Leren van vakgenoten: Mirna Binken van Beautysalon Camée
Teruglezen Column Tom Sebastian: ‘Je eigen koers varen’