HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Christel Hoogendam

Via Instagram werd ik van de week benaderd door De Beauty Professional met de vraag of ik mee wilde werken aan de rubriek “Werk en privé in balans” voor de website beauty-pro.nl. ‘Leuk!’ is mijn reactie en er gaan direct allerlei gedachten en ideeën door mijn hoofd.

Dit is voor veel mensen en dan met name vrouwen natuurlijk echt wel een dingetje. Mijn verhaal begint eigenlijk een paar jaar geleden toen ik nog als manager in de ouderenzorg werkte en op een gegeven moment volledig uitgeblust thuis kwam te zitten. Burn-out, het was op!

En dan zit je thuis en heb je alle tijd de balans eens goed op te maken. Wat ging er nu niet goed en vooral ook hoe moet het nu verder. Eerder had ik ook een eigen salon en ben daar destijds mee gestopt omdat ik daarnaast dus in de zorg werkte en het gewoonweg te druk werd. Er moest dan ook een keuze gemaakt worden en dat werd de zorg. Ik ging voor zekerheid.

Ik ben een persoon die altijd grote verantwoordelijkheid voelt voor alles. Het werk wat ik doe maar daaromheen natuurlijk ook hoe het thuis geregeld is. Mijn man en ik wonen samen in Beilen en hebben geen kinderen. Ik realiseer mij dat dit ook wel een soort van luxe is en heb ook echt veel respect hoe vrouwen/gezinnen dat soms toch allemaal doen. Al die ballen in de lucht houden om alles maar goed te laten verlopen. Als je er middenin zit zal het wellicht ook wel vanzelf gaan maar toch!

Zoals gezegd kwam ik in 2018 dus thuis en had de tijd na te gaan denken hoe nu verder. Wat wilde ik en vooral ook hoe! Mijn man kwam eigenlijk met het idee om weer een salon op te gaan starten. Daar ben ik toen serieus goed over na gaan denken en het idee sprak mij eigenlijk ook direct aan. Ik merkte dat ik mijzelf er sterker door ging voelen alleen al aan het idee weer een eigen bedrijf te hebben waarbij je de touwtjes volledig in eigen hand hebt en je eigen keuzes kan maken. Ik besloot er dan ook volledig voor te gaan! Hoe mooi is het om de kans te krijgen je salon weer op te mogen gaan bouwen na tien jaar en voor mij was het perfect om weer geleidelijk in het werkproces te komen. En hoe leuk was en is het dat oude klanten ook weer terug kwamen na 10 jaar!

Ik ben dan ook door de ervaringen, van teveel hooi op je vork en daarnaast mijzelf realiserend in welke levensfase je zit, heel bewust bezig geweest om de balans tussen werk en prive voor mijzelf én mijn man goed te houden. En in de praktijk lukt dit ook aardig.

Ik plan de afspraken ruim in, ik wil en vind het belangrijk de tijd te hebben voor mijn klanten. Maar ook om na elke klant even een momentje voor jezelf te hebben en weer fris en fruitig de volgende te ontvangen.

De moderne technieken helpen je daar natuurlijk ook goed bij, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een boekingssysteem, waarbij je alles precies in kan regelen zoals je het zelf graag wilt en het goed voelt.

In de praktijk is het wel zo dat ik vaak wel ‘aan’ sta. Als ik leuke dingen doe met mijn man, vriendinnen of een wandeling maak dan ben ik niet met de salon bezig maar als ik thuis ben en er komt een berichtje binnen dan reageer ik daar wel gelijk op. Als ik vrij ben dan ben ik ook regelmatig met andere dingen voor de salon bezig. Maar wel alles op mijn eigen moment en als ik er zin in heb. Dat is wat ik geleerd heb van het verleden en het voelt gewoon heel goed zoals het nu gaat! Voor mij en ik denk ook voor mijn man :). Ik kan ook prima een heerlijk boek gaan zitten lezen omdat ik dat ook graag doen. Het werkt voor mij zo prima en voel mij een rijk mens!

Ik ben dan ook elke dag nog heel erg blij deze stap weer genomen te hebben, ondanks de Corona en de tegenslagen die we daarin allemaal merken.

Ik heb gewoon vertrouwen in de toekomst en ondertussen maken we er het beste van!

Christel Hoogendam, Schoonheidssalon@Christel

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Chi Congres 2024

Chi Congres 2024

Posted on

Een dag vol interessante sprekers, workshops en aromabeleving Op 30 november 2024 viert ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
BeautyBank: Haleakala The Art of Beauty laat mensen stralen
Werk en privé in balans: Christel Hoogendam